Ο καφές υπό δύσκολες συνθήκες

Καταρχάς μιλάμε για τα παγκόσμια κατακάθια των διάφορων ειδών καφέ που με το χτύπημα αφρίζουν και μας ρωτάνε οι ξένοι «τι είναι αυτό το σκούρο πράγμα που πίνετε όλοι το πρωί». Δηλαδή τον φραπέ. Τη διαδικασία τη γνωρίζετε εκτός και αν είστε εξωγήινος με τάσεις εγκλιματισμού προς τις γήινες συνήθειες.

Διαλέγουμε προσεκτικά από το σούπερ μαρκετ ένα κουτί καφέ χωρίς να κοιτάξουμε την ημερομηνία λήξης, γιατί ο νες καφέ δεν χαλάει σχεδόν ποτέ και η διάρκεια ζωής του ξεπερνάει σίγουρα τη δική μας. Συνήθως κοιτάμε αν έχει προσφορά dial up στο καπάκι η τουλάχιστον δώρο λουμίδη (νεστλε/λουμίδης η απόλυτη διαπλοκή).

Αν δεν έχει τίποτα έξτρα και δεν βιαζόμαστε η είμαστε από τους τυχερούς που πάνε στην τουαλέτα χωρίς καφέ πάμε στο άλλο σουπερ μαρκετ, αλλιώς παίρνουμε αυτό που βρήκαμε. Προχωράμε στο ταμείο απαλά και με χάρη. Πληρώνουμε μετρητά και όχι με πιστωτική κάρτα 1 ευρώ πρωί πρωί γιατί θα είμαστε αντικείμενο χλευασμού από την ταμία για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Πηγαίνουμε σπίτι. Ανοίγουμε το ντουλάπι και βγάζουμε το σέικερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο της κουζίνας. Βγάζουμε από το ψυγείο τα παγάκια. Ανοίγουμε το κουτί του νες καφέ και αν έχει δώρο dial up σύνδεση παίρνουμε τα στοιχεία από το καπάκι και προσπαθούμε να συνδεθούμε κάτι το οποίο βέβαια θα μας φάει όλη την υπόλοιπη μέρα (διαπλοκή νο2 όσο αργή είναι η σύνδεση τόσο εμείς πίνουμε φραπέδες).

Επιστρέφουμε στη κουζίνα και με ένα κουταλάκι βάζουμε καφέ και ζάχαρη στο σέικερ με λίγο νερό εμφιαλωμένο. Προσοχή η ζάχαρη μπαίνει πάντα πρώτη. Κλείνουμε το σέικερ και αρχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα με την γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια παλινδρομική κίνηση. Προσοχή στο κλείσιμο του σέικερ γιατί μπορεί να ανατιναχτεί και να μας γαμήσει την κουζίνα. Βάζουμε παγάκια στο ποτήρι και ρίχνουμε τον καφέ μας μέσα ακούγοντας με ηδονή τα παγάκια να σκάνε με πατ-πατ.

Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη στο ποτήρι και ανοίγουμε το ντουλάπι για δευτερη φορά. Με φρίκη και τρόμο ανακαλύπτουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ.

Παίρνουμε ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο 1 από τα φτηνά βγάζουμε ένα και το βάζουμε στον καφέ μας που μας περιμένει. Αν μας ενοχλήσει για λίγο η γεύση του ζυμαρικού με τον καφέ κάνουμε υπομονή και σκεφτόμαστε την χειρότερη περίπτωση. Οτι δεν είχαμε ούτε ζάχαρη. Προσοχή επίσης χρειάζεται γιατί μετά από λίγο το μακαρόνι αρχίζει να μαλακώνει και μας είναι άχρηστο οπότε βάζουμε ένα καινούριο από το πακέτο.

Μετά από τις πρώτες τζούρες είμαστε έτοιμοι για χέσιμο. Κοιτάμε την οθόνη μας και βλέπουμε ότι η σύνδεση δώρο δεν έγινε ακόμη και γράφει connecting…

Τη γράφουμε στα αρχίδια μας παίρνουμε ένα περιοδικό και πάμε να περάσουμε καλά.

* Στον Elefanta

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s