Πόσο Γιωργάκης Είσαι;

Δεν έχει στόφα πολιτικού ηγέτη. Τώρα, το πώς βρέθηκε να ηγείται του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα είναι ένα άλλο ζήτημα. Έχασε τα λόγια του από το πάθος -ένα παλιό κόλπο που εφάρμοζαν αιώνες πριν οι φίλοι μας οι ισσουίτες -κάνοντας τα πλήθη να τρέμουν από συγκίνηση. Λαϊκισμός στο φουλ και αγοραίος λόγος. Λέξεις όπως τσίπα, με τη βούλα μας και με τη Χρύσα μας και διάφορα άλλα φαιδρά συνέθεσαν το πολύτιμο λεκτικό σεμεδάκι του γιώργου. Σκέτη απογοήτευση όχι μόνο για τον ίδιο αλλά γενικότερα για όλη την πολιτική σκηνή που χρησιμοποιεί παραβαρδάριες εκφράσεις και λειτουργεί ως ο νέος φακίρης που σαγηνεύει τα φίδια. Οι αερολογίες συνεχίστηκαν και στο βελίδειο ενώ το κοινό ήταν απόλυτα συντονισμένο σε ένα αμερικάνικο αυτόματο χειροκρότημα. Ανέβαζε τη στριγκή φωνή του ο Γιωργάκης κλαπ κλαπ κλαπ οι παρευρισκόμενοι. Μια φορά την πάτησε όμως και ενώ περίμενε το αυτόματο χειροκρότημα εκείνο δεν ήρθε ποτέ κάτι που τον οδήγησε σε αμηχανία για λίγο.

Κλείνω τη φωνή γιατί δεν αντέχω άλλο τόση συμπυκνωμένη λαϊκή σοφία και παρακολουθώ το κοινό. Μεγάλα άσπρα τραπέζια, θείτσες, ζομπι και μεταλλαγμένοι συμπληρώνουν το ζοφερό τοπίο. Σκέφτομαι πως αν έπεφτε η οροφή και τους πλάκωνε θα ήταν μια μεγάλη νίκη της ειλικρίνειας. Παρακολουθώ τη σημειολογία των κινήσεων καθώς και τη διανομή των γκόρτζων και των Μαντάδων. Ο ψωμιάδης χωρίς τον mini me του δηλαδή τον οραή ογλού έχει σταυρώσει τα χέρια και φουσκώνει από αγανάκτηση και ατόφια λαϊκή οργή. Ο ατσαλάκωτος με μόνιμο πια το αχνό γελάκι και το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας μοιάζει αφηρημένος. Ο Βενιζέλος έχει πιάσει τρεις καρέκλες και δύο τραπέζια.

Η πανήγυρης φτάνει στο τέλος της και ενώ παρακολουθώ σε πρώτο πλάνο έναν τύπο με ένα μικρόφωνο στο χέρι διακρίνω στο βάθος τον Οραή Ογλού να έχει στηριχθεί σε ένα τοίχο. Κάποιον περιμένει. Τρέχω να αρπάξω το κινητό μου για μια φώτο και χάνω το μεγαλύτερο κλου της βραδιάς. Με το που βγαίνει ο ατσαλάκωτος από την πόρτα ο οραή ογλού τρέχει και τον αγκαλιάζει σφιχτά από τους ώμους και περπατάνε έτσι σφιχτά αγκαλιασμένοι -σε στυλ χασαποσέρβικου- για μερικά μέτρα. Χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που έχω χάσει την ευκαιρία να φωτογραφίσω αυτή τη μοναδική στιγμή του τραγικού δίδυμου και με αγωνία αλλά ζω τα κανάλια για να τους πετύχω αλλού. Και ναι τους τσακώνω ακόμη αγκαλιασμένους να τα λένε. Μέχρι να ετοιμάσω το κινητό έφυγαν από το πλάνο και εγώ έμεινα να βρίζω την τύχη μου.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Πόσο Γιωργάκης Είσαι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s