Μπουγάτσα Με Μπαμπού

Ενημερώνω την Νότια Μπλογκερία ότι ετοιμάζουμε καινούρια μπουγάτσα με βλαστάρια μπαμπού η οποία και φυσικά θα τρώγεται με στικς και αντί για κακάο θα συνοδεύεται από σάκε αραιωμένο με γάλα. Το πρώτο κατάστημα που θα σερβίρει αυτή την πρωτοποριακή λιχουδιά θα ανοίξει στην γωνία της Τσιμισκή με Εγνατία και θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές του Φεγκ Σούι. Δηλαδή η μπουγάτσα θα κόβεται με τη δύναμη της θετικής σκέψης και πάντα προσανατολισμένη προς το Νότο ενώ ο μπουγατσατζής θα μουρμουρίζει χιλιάδες ομ. Δεν θα υπάρχουν φυσικά καθίσματα όπως προστάζει όλη η φιλοσοφία της Άπω Ανατολής και σε κάθε τραπεζάκι θα βρίσκονται αναμμένα 3 ακριβώς αρωματικά κεράκια και ένα μπονσάι πλατάνι με μια μικρή πηγή γάργαρου νερού στη βάση του. Το μπονσαι πλατάνι πέρα από την πηγή που το νερό της θα τρέχει συνεχώς θυμίζοντας την αέναη κίνηση της ψυχής θα περιλαμβάνει και 4τραπεζοκαθίσματα παραδοσιακού καφενείου στον Όλυμπο σε μικρογραφία διατηρώντας έτσι το παραδοσιακό ελληνικό ύφος του όλου εγχειρήματος. Τουαλέτες στο χώρο δεν θα υπάρχουν διότι ένας πραγματικός Φεγκσουίστας ανακυκλώνει τα περιττά του υγρά και στερεά με τη δύναμη του νού του. Αυτή τη πρωτοποριακή ιδέα συνέλαβαν δύο Θεσσαλονικείς –οι οποίοι σημειωτέον διατηρούν και το φαν κλαμπ του Παοκ στο Τοκυο- και σε μια πρώτη επαφή που είχα μαζί τους μου εξήγησαν πλήρως το σκεπτικό τους:

Οι καιροί είναι δύσκολοι για την Μπουγάτσα και ειδικά για την μπουγάτσα με τυρί. Ήμασταν χρόνια στο Τόκυο και αγαπήσαμε πολύ την Ασιατική κουλτούρα σε σημείο που προσπαθήσαμε άδικα και επί σειρά ετών να πείσουμε την Παε Παοκ να αλλάξει το έμβλημά της σε 2 δράκους που πετάνε φωτιές. Αυτή η αγάπη μας για την ιαπωνική φιλοσοφία μας οδήγησε στην ιδέα της Μπουγάτσας με βλαστάρια μπαμπού προσπαθώντας έτσι να ενώσουμε τις δυο μακρινές γευστικές κουλτούρες σε μία. Είναι καιρός πιά να καταλάβουν όλοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης τη δύναμη και την ηρεμία που σου παρέχει το Φεγκ Σούι ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν μία παραδοσιακή γεύση.
Μα έτσι δεν θα υπάρχει μία σύγχιση ειδικά στους Αθηνέζους επισκέπτες?
Κοιτάξτε, από ότι γνωρίζω οι επισκέπτες της πόλης ελατώθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που άνοιξε και Ικεα στην Αθήνα οπότε οι λίγοι που θα έλθουν για το Φεστιβαλ θα συνηθίσουν με τον καιρό αυτή την καινούρια γεύση.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Μπουγάτσα Με Μπαμπού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s