Did You See The Sea?

desrtoniki.jpg

Το πρώτο πιλοτικό πλωτό πάρκινγκ είναι γεγονός ενώ για δεύτερη μέρα η Ατλαντονίκη παραμένει χωρίς τη θάλασσά της. Ο δήμαρχος που μας αξίζει -και επίτιμος πρόεδρος της Ατλαντιάδας 2010- αποφάσισε η πρώτη δοκιμή των πλωτών πάρκινγκ να γίνει στη λίμνη του λαγκαδά σήμερα το πρωί. Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς παύλα Ατλαντονικείς εσπευσαν από νωρίς για να παρκάρουν στη βόλβη -και μετά να πάρουν το ειδικό μίνι μπας για να τους πάει στις δουλειές τους- ενώ περιχαρής ο δήμαρχος μας δήλωνε πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει το μεγαλόπνοο έργο του. Στις ερωτήσεις μας γιατί η τιμημένη πόλη μας μετονομάστηκε σε Ατλαντονίκη μας δήλωσε χωρίς περιστροφές πως πούλησε το όνομα σε βαλκανική χώρα για αρκετά εκατομμύρια ευρώ καθώς ο δήμος έχει τεράστια ανάγκη από έσοδα για να πάει μπροστά. Δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του επίτιμου Πρόεδρου της Πρώτης Υποβρύχιας Πόλης ένα γεγονός αμαυρωσε την κατά τα άλλα χαρούμενη τελετή του πλωτού πάρκινγκ. Ο καπετάνιος του πλοίου -που ήταν παρκαρισμένα εκατοντάδες αυτοκίνητα των δύστυχων κατοίκων- τα πήρε στο κρανίο ξαφνικά, έλυσε την άγκυρα και έφυγε παίρνοντας μαζί του την πολύτιμη τετράτροχη περιουσία . Ταραγμένος ο δήμαρχος που μας αξίζει ζήτησε ένα ποτήρι νερό -και μια τσίχλα τσικ αμέρικα με γεύση λεμόνι- ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ήταν δάκτυλος (ο μεσαίος) των Αθηνέζων που αφού μας πήραν τα πλοία τώρα σειρά έχουν και τα αυτοκίνητά μας για να μας αφήσουν έτσι μόνους κι έρημους στο έλεος των βλακανικών δυνάμεων του σκότους.

Θορυβημένος επίσης εμφανίστηκε και ο κος Σουφλιάς καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεί τρόπο ώστε το έργο -που θα χαράξει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο λευκό πύργο- να γίνει έστω και χωρίς θάλασσα. Ετσι μας δήλωσε ότι εαν σε εύλογο χρόνο δεν επιστραφεί ο θερμαικός στην πόλη που τον ανέθρεψε θα μετονομάσει την υποθαλάσσια σε υπογλώσσια ή υποδόρια ή ότι άλλο θέλει, αναλόγως την περίσταση και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, αλλά το έργο θα γίνει με θάλασσα ή χωρίς. Ο δημοφιλής θεσσαλός πολιτικός δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καμμία σχέση με το σαμποτάζ .

Ησυχία επικρατεί και στις δυνάμεις του Πλωτάρχη Παναγιώτη του Β -του μοναδικού πλωτάρχη χωρίς πλου- καθώς δεν έχει κάνει ακόμη καμμία δήλωση ενώ οι προτάσεις των ανατρεπτικών δυνάμεων της πρώην Θεσσαλονίκης , Νύμφης Του Θερμαικού ( πεθεράς του παγασητικού και πρώτης ξαδέρφης του Αμβρακικού) για πώλησή της -όσο πιό γρήγορα γίνεται- σε οποιον δείξει ενδιαφέρον εξετάζονται (ακτίνες Χ και τα λοιπά).

2 σκέψεις σχετικά με το “Did You See The Sea?

  1. Η εικόνα της Θεσσαλονίκης πίσω από θίνες, angelofdark, μου έφερε στο μυαλό μιά φλασιά: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ όπου ο συγγραφέας του υποστηρίζει με επιχειρήματα ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να μετατραπεί σε μεσόγεια πόλη! ότι ο Αξιός και τα άλλα ποτάμια θα έπρεπε να συμβάλουν ΜΕΣΑ στον ΘερμαΪκό, με τροποποίηση της κοίτης τους, ώστε ο κόλπος να γεμίσει. Πρέπει να γράφτηκε προπολεμικά, την εποχή που ήταν σε εξέλιξη μεγάλη συζήτηση γιά τα έργα της foundation που αποξήρανε τη λίμνη των Γιαννιτσών και άλλαξε την εκβολή Λουδία και Αξιού.Δυστυχώς, η φλασιά δεν μ άφήνει να «δώ» το όνομα του συγγραφέα ή άλλα στοιχεία. [Πάντως δεν είναι συγγραφική μου πλάκα, αληθεύει!]. Αν κάποιος ξεύρει κάτι επ΄αυτού, άς το καταθέσει. Η ιδέα του angelofdark έχει πρόγονο και μάλιστα με παρακαταθήκη….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s