Τα Τέρα του Ποτέ

Η γενιά του download. H χαμένη, η μπερδεμένη, η ανακυκλώσιμη, η περιπατούσα στους σκοτεινούς διαδρόμους του torrent και του azureus. H γενιά η δέσμια που αντάλλαξε τα όνειρά της και τα μέτρησε σε Κ per Sec. Οι άνθρωποι που διαλέγουν τις ίδιες κονσέρβες χωρίς να έχουν εύκαιρο το ανοιχτήρι. Οπτικές ίνες χιλιόμετρα αλυσοδένουν τη γή τη σφίγγουν τη ζορίζουν και τη βασανίζουν. Κοφτές ανάσες μέσα στα νετ καφέ βαρυγγομάνε, κατεβάζουν προγράματα, μουσικές, συνουσιάζονται με το σάιμπερ εγώ τους και χαράζουν απαλά τις γυαλιστερές επιφάνειες των cd με τον Νέρωνα, βάζοντας την πολύτιμη περιουσία τους στην τσέπη της δερμάτινης καμπαρτίνας ζώντας την ψευδαίσθηση, έστω και για λίγο, ενος παλαιολιθικού Νίο. Τα πάντα μετριούνται σε bandwidth. Στόχοι, όνειρα φιλοδοξίες περνάνε μέσα από ρούτερ και καταλήγουν ασύρματα στους νέους θεούς. Αγωγοί χτίζονται, νέοι ιδιωτικοί στρατοί τοποθετούνται ενώ εμείς νομίζουμε ότι είναι μια πίστα ακόμη του age of empires.

Το Δίκτυο αιμμοραγεί ενώ οι σύγχρονοι βρυκόλακες ρουφάνε το πολύτιμο ψηφιακό αίμα του. Χιλιάδες άχρηστα προγράμματα, χιλιάδες άχρηστα τραγούδια που οι χρήστες τα μετράνε όχι με την ποιότητα αλλά την ποσότητα. Σκληροί δίσκοι με τέρα επιστρατευονται για να φιλοξενήσουν τις ταινίες που δεν θα δείς ποτέ, τη μουσική που δεν θα χορέψεις και δεν θα ακούσεις ποτέ . Τα τέρα του ποτέ. Στην άλλη πλευρά του πλανήτη οι Μαγιατέρα που κοιμούνται και ξυπνάνε με τον βόμβο των κουνουπιών και το βρυχηθμό των κροκοδείλων δεν βαρυγγομάνε ακόμη. Κάποτε θα έρθει η στιγμή και για αυτούς. Κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα μπορείς να κάνεις download λαούς ολόκληρους, συνειδήσεις, έθνη, κουλτούρες και θα τους αποθηκεύεις στους σκληρούς σου δίσκους.

Θα μαζέψεις όλη την ανθρωπότητα σε ένα WD κι όταν κρασάρει κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει αυτά τα χαμένα αρχεία.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα Τέρα του Ποτέ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s