Η Γη της Αγγελίας ΙΙΙ

«Με τιμές που ξεκινούν από τα έξι ευρώ και πιάνουν το πενηντάρικο, μια μορφή εκμετάλλευσης του δημόσιου χώρου έχει δραματικά επεκταθεί στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών. Ακόμη και στην πλέον, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, απομακρυσμένη και «κρυφή» παραλία, ο τοπικός δήμαρχος, σε συνεργασία με ντόπια ή μετακινούμενα μικρομεσαία συμφέροντα, εκμεταλλεύονται τον «εθνικό» αιγιαλό με τον πλέον αποκρουστικό καπιταλιστικό τρόπο. Περιέργως μάλιστα, η πρακτική αυτή ουδόλως σχολιάζεται κατά τις συναντήσεις των κομματικών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ούτε μάλιστα εμπίπτει στο πεδίο αμφισβήτησης των παροικούντων την Ιερουσαλήμ «αριστερών» πολιτικών μας. Με την πάροδο του χρόνου, κατέστη «φυσικό δικαίωμα» μιας τοπικής χωροταξικής πολιτικής. Χιλιάδες περισσότερο ή λιγότερο «γαλάζιες» λωρίδες αιγιαλού μετατράπηκαν σε τοπικό περιουσιακό στοιχείο.»

Κλείστε τις παραλίες/ Καθημερινή

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Γη της Αγγελίας ΙΙΙ

  1. Μάλιστα οι δ΄μηοι έχουν δικαίωμα να νοικιάζουν παραλίες σε ξενοδοχεία και εκείνα να επινοικιάζουν την έκταση σε τρίτους (η μόνη επινοικίαση πυο επιτρέπει ο νόμος). Με τόσα χέρια και τις αδηφάγες ορέξεις των δήμων ουσιαστικά κλέινουν οι παραλίες, ενώ όσοι θέλουν φτηνότερη λύση (λόγω οικογένειας κτλ) με δική τους ομπρέλλα αντιμετωπίζουν όχι μόνο καταφρόνια, αλλά και επιθέσεις -προσωπικά προτιμώ τη σεζλόγκ, αλλά κατανοώ και σέβομαι κάθε οικογενειάρχη ή αρνητή του χαρατσιού.

  2. Αδερφέ Δείμε δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα της σεζλονγκ. Είναι (για εμένα) και θέμα ησυχίας. Δεν πρόκειται να παστωθώ με άλλους όπου σε κάθε βουτιά θα πρέπει να ζητάω 27 φορές συγνώμη να περάσω. Ανήκω στη συνομοταξία των Ομπρελοπετσετοψαθομάχων και έχω έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με λαικοποπ παραλιομπράβους. Ενας δήμος νοικιάζει 15ε το τμ τη σεζον, τα παίρνει και από τα δημοτικά τέλη, τα παίρνει και από τον φπα γενικώς τα παίρνει από παντού χωρίς να επιστρέφει απολύτως τίποτα. Το χάλι της Καλλικράτειας, των Πλάγιων και των Φλογητών έχει φτάσει μέχρι το Παλιούρι και το Κουφό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s