Βιβλίο Τριακοστό/ Γκάβλα Γκάβλα Γκάβλα

Στην αρχή ήτανε το χάος * και μέσα στο χάος ο Θεός. * Μήτε κοιμότανε, μήτε ξυπνούσε, * βοσκούσε το διάφανο σκοτάδι κι έτρεφε την ανυπαρξία του. * Κάποτε ήρθε η Νύχτα, τον κύκλωσε ερεθισμένη, * τον βούτηξε μέσα στη μαυρίλα της, άρχισε να τον γλείφει με τις χίλιες γλώσσες της. * Μια πρωτόφαντη γλύκα φούντωσε τότε τον Θεό, * η γκάβλα τον αλάλιασε, * γίνηκε κάψα, * γίνηκε δίψα και πόθος, * τρέλα και πεθυμιά θανάτου. * Από τούτη την γκάβλα ξεκίνησαν όλα.

Άρχισε, λοιπόν, να σβαρνιέται πίσω-μπρος, * να χτυπιέται με λύσσα, να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, * να ζουλιέται αφρισμένος με τα πέπλα της νύχτας. * Κάποτε τινάχτηκαν τα χύσια του κι έλαμψε ο κόσμος. * Έτσι εγένετο φως. * Κι έτσι γέμισε το στόμα του με την πίκρα του θανάτου.

Τότε θέλησε να πιει νερό για να πλύνει την πικρίλα, * τότε θέλησε θάλασσες και ποτάμια, * τότε θέλησε στεριά για να μπορεί να ξαποσταίνει, * θέλησε ουρανό για να ελπίζει, * άστρα για να τα βλέπει και να ονειρεύεται, * δέντρα για να χαίρεται τον ήσκιο τους, * λουλούδια για να ρουφά τη μυρωδιά τους, * πρόβατα για να πίνει το γάλα τους * και φίδια * πάντοτε είναι χρήσιμα τα φίδια.

Θανάσης Τριαρίδης/ Τα Μελένια Λεμόνια 

2 σκέψεις σχετικά με το “Βιβλίο Τριακοστό/ Γκάβλα Γκάβλα Γκάβλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s