Cuming Soon

Κάποιος πήρε την ομίχλη θεσσαλονίκης και την πουλάει σε μικρά μπουκαλάκια στις «νύχτες πρεμιέρας». Γιατί χωρίς ομίχλη δεν υπάρχει φεστιβαλ. Νωθρά τα πράγματα φέτος με σαφώς λιγότερο κόσμο από το εξαιρετικό περσινό, χωρίς αναμνηστικά μπλουζάκια και χωρίς φωταγώγηση. Σαν κάποιοι να βαριούνται.

Τρέχοντας το σάββατο να προλάβω το ραντεβού με τον κρέιζυ πέφτω πάνω στην πορεία για το πολυτεχνείο. Ανατρίχιασα. Φτάνω στο ολύμπιον περπατώντας από την ευζώνων (είχαν κλείσει όλους τους δρόμους στο κέντρο) και βλέπουμε την εξαιρετικά αδιάφορη και αδιαβροχη ελληνοκαναδική παραγωγή «fugitive pieces». Προχειροδουλειά, ασύνδετη, βαρετή και επληκτικά προβλέψιμη αλλά με χρηματοδότηση από το υπουργείο πολιτισμού του καναδά. Νταξ το πιάσαμε το υπονοούμενο γκάιζ. Βγάζουμε εισητήρια για την επόμενη μέρα και με κίνδυνο της ζωής μας προσπαθούμε να περάσουμε την εγνατία για να βγούμε στο μπιτ παζαρ. Προσελήνωση στη μοναδική σελήνη του χρήστου. Κρασιά φαγητά και ο κρέιζυ -σχεδόν τουρίστας πιά- τσακίζει την παστουρμαδόπιτα. Αφήνουμε την υπέροχη κοπέλα ξωτικό στο κέντρο και πάμε για ύπνο.

Κυριακή 2.30 Ολύμπιον. Ενα χάλια καφέ στα γρήγορα. Απεναναντί μας το ρουφ γκάρδεν του ηλέκτρα παλάς γεμάτο από -μάλλον- αθηνέζους που λιάζονται. «Τα κυματιστά σύννεφα» του Ναρούσε μας βάζουν γρήγορα σε μια εξαιρετική καταγραφή των δέσμιων ηρώων. Υπέροχη ταινία. Υπέροχη ατμόσφαιρα. Ο argos μόλις βγήκε από το μυαλό του μαλκοβιτς χτυπάει τηλ και μου αναφέρει ότι με ψάχνει ο τζον. Του λέω ότι δεν μπορώ τώρα γιατί πεινάγω και θέλω να φάγω. Το τραπέζι στο νεγρεπόντε περιμένει και διαλύουμε με ταχύτητα αρνάκια κοψίδια χαλούμι μοσχαράκι πατάτες φούρνου ντολμαδάκια ψητά λαχανικά μανιτάρια ενώ ταυτόχρονα μιλάμε για ταινίες, μουσικές, πολιτική. Τελικά το φεστιβαλ αξίζει πιό πολύ για δύο πράγματα: ότι βρισκόμαστε (οι «πάνω» με τους «κάτω») και οι μάσες.

Νυσταγμένος και κουρασμένος αποχαιρετώ τα αδέρφια λίγο άτσαλα αλλά όταν νυστάζω σκέφτομαι μόνο το κρεβάτι μου. Χάνω την προβολή των κουρελιών στις 11.30 και βλέπω σε ντιβιντι το καταπληκτικό «αγάπα με αν τολμάς».

Αυτά προς το παρόν και ενώ περιμένω τον μάκη και τους «κλέφτες» του όπως και τον κύριο ιλό την πέφτω για ύπνο αγκαλιά πάντα με το κόρπους του θαν.

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “Cuming Soon

  1. Προσοχή στην κοπέλα ξωτικό! Να μου την προσέχετε 🙂
    Παστουρμαδόπιτα + κεφτεδάκια όλα τα λεφτά.
    Είδες που ήταν ταινιάρα το αγάπα με αν τολμάς;

    Σι γιου σπούν μπράδερ 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s