3legs Society

Σα τη Χαλκιδική δεν έχει.

Ναι βέβαια είναι η κλασσική μας άμυνα μετά το “βάλτε φωτιά κάψτε καλά Ομόνοια και πειραιά”. Εδώ θέλω να κάνω μια στάση προσπαθώντας να ερμηνεύσω σωστά το σύνθημα. Αν θα βάλουν τα παόκια φωτιά ομόνοια και πειραιά -που δεν είναι και μικρή απόσταση μεταξύ τους- τα ενδιάμεσα μέρη θα τα αφήσουν άκαυστα? Αντε το σύνταγμα και τη βουλή το καταλαβαίνω δίπλα είναι.

Τέλος της απορίας επιστροφή στη θεϊκή χαλκιδική. Γουελ, ναι σα τη χαλκιδική δεν έχει, γιατί είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμου που: πληρώνεις τον κατεψυγμένο γαύρο και τα καλαμαράκια αλάσκας 10 ευρώ, τα δωμάτια έχουν 80-90 ευρώ και πιό κοντά στη θάλασσα είναι ο χορτιάτης παρά αυτά και μάλιστα χωρίς σεντόνια και μαξιλάρια, η απίστευτη θέα σημαίνει τα καρβουνιασμένα από πέρισυ δάση που δεν εμποδίζουν πιά με τα δέντρα τους τη θάλασσα, το πρωινό σε ξενοδοχεία δεν συμπεριλαμβάνει νερό γιατί οι γερμανοί και οι ρώσοι δεν πίνουν νερό αλλά φυσικό χυμό (οι γερμανοί δεν πίνουν νερό γιατί δεν έχουν και τη βρίσκουν με κάτι απολινάρις και λοιπές αηδίες με φούσκες), μπορείς να βρείς ολόκληρες γειτονιές μαζί με τους κατοίκους τους που μεταφέρονται για να καλοκαιριάσουν -πχ οικοδομικό συγκρότημα στην Πυλαία έχει το καλοκαιρινό του αντίστοιχο στη Χανιώτη- σαν τους ινδιάνους ας πούμε αλλά με suv. Ινδιάνοι με suv το φαντάζεσαι; Τσέροκι με Χ5, Σιού με Εσκαλάντε. Με το εσκαλάντε δε έχω πάθει χοντρή πλάξ με εκείνο τον μαύρο όγκο και ενώ περιμένω να βγεί από μέσα δίμετρος μπασκεμπολίστας ή άντε τουλάχιστον δίμετρη ρωσίδα βγαίνει μια κοπελίτσα ένα και τίποτα. Σίγουρα στο δρόμο θα το είχαν περάσει για το αυτοκίνητο φάντασμα χωρίς οδηγό. Τι; Α ναί, στο θέμα.Σα τη χαλκιδική δεν έχει γιατί επίσης : οι δήμοι της θυμούνται κάθε καλοκαίρι να σκάψουν και να ασφαλτοστρώσουν την εθνική 1 με 15 Αυγούστου και ειδικά Σάββατο πρωϊ και Κυριακή βράδυ, οι εκδρομείς του 3ημέρου ξεκινάνε 9 το πρωί και γυρνάνε 9 το βράδυ για να μην πέσουν σε κίνηση (αυτό το κάνουν και οι 200.000 ταυτόχρονα), οι καρέκλες των μπιτς μπαρ εμποδίζουν τους λουόμενους να φτάσουν ως τη θάλασσα και τα λοιπά και τα λοιπά.
Ενιγουέιζ η πόλη αδειάζει σιγά-σιγά και της αφιερώνω το καυτό, καυτερό μότο του καλοκαιριού: ναούμεναούμερεσυπαοκρεαιδοίασατηχαλκιδικήδενέχει.

Και ένας καλοκαιρινός διάλογος στο σούπερ. “Τι κάνεις”; “Δόξα τω θεώ”. “Δεν υπάρχει θεός”. Κυρία πετιέται από το βάθος. “Θεός υπάρχει άνθρωποι δεν υπάρχουν”. “Γιατί το λέτε αυτό”; “Γιατί οι άνθρωποι ζούνε μέσα στο ψέμα και την υποκρισία”. “Ναι αλλά αυτό δεν τεκμηριώνει την ύπαρξη του θεού”.
Η κυρία δεν απαντάει, πληρώνει και φεύγει. Φεύγω κι εγώ παρέα με τρεις κάιζερ και σκέφτομαι ότι μόλις πριν από λίγο μια θρησκεία δημιούργησε έριδα ανάμεσα σε δύο άγνωστους ανθρώπους. Do the math.

4 σκέψεις σχετικά με το “3legs Society

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s