Pass the mic boy

Aρκετοί χάρηκαν για την είσοδο του Pirate Bay στην ευρωβουλή θεωρώντας αυτό το γεγονός μια επανάσταση. Αν όμως μπεί η Apple, η Oracle και διάφορα άλλα μεγαθήρια στην ευρωβουλή θα μιλάμε για πουλημένο σύστημα. Το σύστημα όμως είμαστε εμείς, δεν είναι ούτε καμμία ξεχωριστή οντότητα, ούτε μια μερίδα «ισχυρών» που αποφασίζουν για τις τύχες μας και μετά εφευρίσκουν μυριάδες κόλπα ώστε να μας κρατούν υπόδουλους (έχω τελειώσει με τέτοιου τύπου σκέψεις αρκετά χρόνια πριν) απλά, συμβαίνει ότι συμβαίνει σε κοινωνίες που βρίσκονται σε βαθειά κρίση και δεν μπορούν να τη ξεπεράσουν τουλάχιστον αναίμακτα. Είναι πολύ κουραστικό να ακούω συνέχεια και να το επαναλαμβάνω και εγώ για την προβατοποίηση, τα δάνεια, τις πιστωτικές καρτες και λοιπά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι, πως ο σύγχρονος άνθρωπος βάλλεται από παντού με χιλιάδες αχρείαστα θέλω. Θέλει ακριβώς οτιδήποτε δεν του είναι απαραίτητο και οτιδήποτε τον ανεβάσει, έστω για λίγο, στο θρόνο που πάντα ζήλευε.

Στη σύγχρονη κοινωνία, τουλάχιστον την Ελληνική (εδώ ζω, δεν μπορώ να ξέρω άμεσα τι γίνεται στη Χονολουλού) το όριο πλούσιου-φτωχού είναι πιά ασαφές και αυτή η κατάσταση τραβεστί δημιουργεί χιλιάδες προβλήματα. με αποτέλεσμα κάποιος να έχει μια πανάκριβη πορσε.  αλλά να μην ξέρει σε ποιά θέση μπαίνουν τα κουτάλια και τα πηρούνια σε ένα επίσημο δείπνο. Όλη αυτή η πλασματική οικονομική άνεση κάνει τους νεόπτωχους ακόμη πιό δυστυχισμένους καθώς προσπαθούν με κόπο να μπούν σε ένα κύκλο που δεν ανήκουν και ούτε πρόκειται ποτέ αυτός ο κύκλος να τους δεχτεί σαν ίσους. Απλά υπάρχουν ως διασκεδαστές της αυλής.

Αυτή η ανισορροπία και η έλλειψη πραγματικά πλουσίων και πραγματικά φτωχών δημιούργησε από το 90 και μετά ένα τεράστιο ρήγμα στην πάντα σαρκοβόρα ελληνική κοινωνία. Ο κοινωνικός της ιστός αδυνάτισε, η αλυλεγγύη χάθηκε στα σκοτεινά βάραθρα του νεοπλουτισμού και οι όποιες αξίες σφαγιάστηκαν στο βωμό της ματαιοδοξίας. Μια κοινωνία δεν είναι δυνατόν να εξελιχθεί αν όλα τα μέλη της είναι ίσα, και αν το 2000 περίπου άρχισε η δημιουργία της εισαγόμενης φτώχειας με τους οικονομικούς μετανάστες, τώρα συνεχίζεται με τη δημιουργία εγχώριας φτώχειας μέσω των κατασχέσεων.

3 σκέψεις σχετικά με το “Pass the mic boy

  1. Μία διευκρίνιση μόνο, στην Ευρωβουλή δεν μπήκε το pirate bay σαν ιστοσελίδα torrent. Είναι ένα κόμμα που υποστηρίζει αλλαγές στην νομοθεσία περί copyright και ιδιωτικότητας χρήσης ίντερνετ. Δεν πρόκειται για εταιρεία, είναι όμαδα ανθρώπων με κοινή ιδεολογία , δηλαδή .. κόμμα!

    Φιλικά

  2. Σωστά, δε διαφωνώ για το Pirate Bay. Αν και τα όρια πιά μεταξύ κομμάτων και εταιριών είναι δυσδιάκριτα και θολά. Από την άλλη μεριά βέβαια, οι εταιρίες χρηματοδοτούν τα κόμματα και οι μαζικές πολιτικές τοποθετήσεις, μέσω εκλεγμένων αντιπροσώπων, στρώνουν το δρόμο για τους δωροθέτες-χορηγούς με αρκετές διευκολύνσεις. Σε συμβολικό καθαρά επίπεδο το Pirate Bay μπήκε στην Ευρωβουλή ως torrent tracker και όχι ως κόμμα (και αν μπορούσα φυσικά θα τους ψήφιζα).

    stay on the scene

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s