Say Loud Pery II

Ένας ρε μαν, ένας πολιτικός να βγεί και να πεί: Ναι, πήραμε χρήματα από τη Siemens, και να του βγάλω το καπέλο. Αλλά που τέτοιο θάρρος. Ολοι τώρα κοιτάνε τον ουρανό και τα άστρα, τα βάζουν με τον brotha Κοροβέση, θυμούνται το πόσο αριστεροί και αγωνιστές είναι και λοιπά. Για δεξιά και πασοκ δε μιλάμε. Αυτοί είναι βουτηγμένοι τόσο πολύ στο χρήμα και θα συνεχίσουν όσο τα ερίφια ακολουθούν και ψηφίζουν με πελατειακή λογική. Το να είναι κάποιος αριστερός για μένα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και όχι μόνο να φωνάζει «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών». Σημαίνει ήθος, παιδεία, κουλτούρα, αλληλεγγύη, διαφάνεια. Σημαίνει αγωνιστής πάνω από όλα. Καθημερινός αγωνιστής που μάχεται για το δίκαιο αρχίζοντας πρώτα από το στενό του περιβάλλον και συνεχίζοντας μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει. Και ο Κοροβέσης έφτασε. Ενοχλήθηκε από τους υπαινιγμούς για χρηματισμό του ΚΚΕ και ζήτησε το πιό απλό πράγμα: Να διαψευσθεί ο υπαινιγμός. Τώρα τα κοράκια πέσαν να τον φάνε θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του κάνουν κακό στην ευρύτερη Αριστερά. Αυτό που σίγουρα κάνει κακό στην Αριστερά είναι η εσωστρέφεια και ο στρουθοκαμηλισμός. Γιατί σίγουρα τώρα θα βγούν στη γύρα διάφοροι με τα πεντικγκρί αριστερότητας φροντίζοντας να βγάλουν τον Mr Πέρυ άκαιρο, άστοχο, τι τα θες τώρα αυτά κτλ.

Το θέμα σύντροφοι δεν είναι μόνο να μην τα «παίρνεις». Είναι και να μη τα δίνεις.

Λίνκια
Να διαψευστούν οι υπαινιγμοί από την Αριστερά/ TVXS
Περικλή Επιτάφιος/ ΑΝemos
Aχ τι κακό, αχ τι κακό, έχασα κάτι που το είχα φυλακτό!/ Radiobubble

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Say Loud Pery II

  1. Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Κάτι που έγραψε σε άρθρο του στην enet.gr, 12/08 ο κ. Μπέης:
    «Θυμάμαι τον καθηγητή μας των Αρχαίων Ελληνικών, που επανειλημμένα μας τόνιζε στο Γυμνάσιο: «προτιμοτέρα πλάνη ειρηνεύουσα, παρά αλήθεια αιμάσσουσα!»»
    ..και αναρωτιέμαι γιατί άραγε θυμάμαι το δικό μου Δάσκαλο, στο Γυμνάσιο επίσης, που έλεγε πως η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη δύναμη; πως τα συσσωρευμένα ψέμματα (γιατί αν πεις ένα ψέμμα συνεχίζεις με ψέμματα για να κουκουλώσεις το πρώτο) κάποτε σκάνε σαν υδρογονοβόμβες και όποιον πάρει ο χάρος;.. Ισως επειδή ήταν ένας πραγματικός Δασκαλος.

    Με κάτι τέτοια ρητά -σαν του καθηγητή του κ. Μπέη- κάνουν τους ανθρώπους φοβιτσιάρηδες. Τι να πω…

Σχολιάστε